Onthemoov organiseert regelmatig trainingen die jou helpen beter in je (werkende) leven te staan. Trainingen die je slimmer leren werken en bovenal met meer werkplezier!  In al onze trainingen kom je het agile gedachtegoed tegen. Zodat we niet nog harder gaan werken, maar slimmer en creatiever leren te werken. Met resultaten die beter aansluiten op het hier en nu. Vanuit fijnere samenwerkingen, omdat jij jezelf mag zijn en je eigen unieke talent kunt inzetten. Want de wereld verandert in een razend tempo om ons heen en daar kunnen we met elkaar beter op aansluiten dan alleen. In de trainingen van Onthemoov leren we je omgaan met de power van teamintelligentie, maar daarbij de inzet van je eigen kracht en talenten.

Raadpleeg de agenda voor de eerstvolgende training.

In je eigen kracht staan: bewust communiceren

Assertiviteit betekent opkomen voor jezelf en rekening houden met de ander. Met bewust communiceren zet je de eerste stap naar meer verbinding. Met jezelf en daardoor ook met de ander.

De eerste stap naar een betere communicatie en een betere verstandhouding met de ander, is het bewust worden van je eigen gevoelens en behoeften. Bewust communiceren begint met bewustwording in jezelf. Door je eigen gevoelens en behoeften te herkennen en te erkennen kom je in verbinding met jezelf en zullen frustratie en andere negatieve gevoelens verminderen. In de BALANStrainingen geven we bewust aandacht aan het onderwerp in je eigen kracht. Maar ook kan je voor individuele trainingssessies bij Caroline of Denise terecht.


Leren omgaan met stress

Wat is stress? Stress is eigenlijk gewoon spanning of bijvoorbeeld het gevoel de controle te verliezen. Gezonde spanning heb je nodig om goed te kunnen functioneren. Deze spanning zorgt er namelijk voor dat je lichaam klaar is voor actie.

Pas wanneer er te veel spanning aanwezig is, leidt dit tot klachten. Vaak wordt het dan pas stress genoemd en wordt de spanning ervaren als negatief, frustrerend of schadelijk. Het is belangrijk om de symptomen te herkennen en op een andere wijze te leren omgaan met deze spanning. We gebruiken – zeker tijdens werkuren – veel ons hoofd: we denken na over mogelijke oplossingen, zoeken naar creatieve ideeën en zijn bezig met plannen en ontwikkelen. Daarbij zijn we weinig met ons lijf bezig, met ons gevoel. In de trainingen van Onthemoov zoeken we naar jouw ideale balans tussen denken en doen, lijf en brains. Zodat je voortijdig voelt wanneer het stressniveau te hoog dreigt te worden en tegelijkertijd ook leert om op een gezonde manier met stress in je leven om te gaan. Zo blijf je weg bij de gevaren van overbelasting, burn-out maar ook bore-out.